Το Brand σας μπορεί να θεωρηθεί η ψυχή της επιχείρησής σας, γιατί μπορεί να ενσωματώσει όλα τα μηνύματα που θέλετε να επικοινωνήσετε με τους πελάτες σας. Μην ξεχνάτε όμως! Το δύσκολο κομμάτι για ένα επιτυχημένο brand, είναι οι πελάτες να το αναγνωρίζουν με τη πρώτη ματιά και να το αγαπήσουν με την πάροδο του χρόνου.

8 λάθη branding που πρέπει να αποφύγετε στην επιχείρησή σας:

1.Δεν έχετε σωστό λογότυπο.

Ένα λογότυπο είναι αυτό που θα θυμάται ο υποψήφιος πελάτης της επιχείρησής σας. Δεν πρέπει να είναι περίπλοκο και δύσκολο και πρέπει να μπορεί ο υποψήφιος πελάτης να καταλαβαίνει αμέσως με τι ασχολείστε. Αυτό θα σας βοηθήσει στις περιπτώσεις που δεν θα έχετε την δυνατότητα να παρουσιάσετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας με τη φυσική σας παρουσία. Με ένα εύκολα αναγνωρίσιμο λογότυπο θα κερδίσετε πολύτιμο χρόνο.

2. Δεν υπάρχει σωστή περιγραφή του brand σας.

Οι υποψήφιοι πελάτες έχουν την τάση να επισκέπτονται αρκετές ιστοσελίδες, αλλά αν δεν υπάρχει κάτι που να τους τραβήξει την προσοχή, αποχωρούν γρήγορα. Ένα κομμάτι που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην ουσιαστική διαδικτυακή επίσκεψη των πελατών στην ιστοσελίδα σας είναι σίγουρα ο τίτλος, οι ετικέτες που θα προσθέσετε και η περιγραφή του brand σας. Αν αυτά είναι καλά δομημένα θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά με το κοινό σας.

3.Αδιαφορείτε για την ταυτότητα του brand σας.

Επιχείρηση που δεν έχει ταυτότητα (brand identity) θα ξεχαστεί εύκολα. Θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιες κατευθυντήριες γραμμές (brand guidelines) που θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας. Το λογότυπο , τα χρώματα, τα γραφικά είναι μερικά σημαντικά στοιχεία που θα πρέπει να λάβετε υπόψη ως οδηγό για το χτίσιμο του brand σας.

4.Ακολουθείτε τις τάσεις.

Ζούμε σε μια εποχή συνεχούς βομβαρδισμού πληροφοριών. Οι ειδήσεις, η μόδα και τα social media παρέχουν συνεχή πληροφόρηση και μας τραβούν την προσοχή. Έτσι πάντα θα υπάρχει κάτι που θα είναι στην επικαιρότητα, είτε πρόκειται για ένα hashtag ,ένα story, ένα νέο trend στα ρούχα, ένα τραγούδι και η λίστα δε σταματά ποτέ. Δεν είναι πάντα όμως η σωστή επιλογή, το brand σας να ακολουθεί πιστά τις τάσεις.

5. Σκέφτεστε σε τοπικό όχι σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ακόμη και αν η επιχείρησή σας έχει ρίζες στην τοπική κοινωνία, ο κόσμος, όπως το γνωρίζουμε αλλάζει συνεχώς. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να συνδεθεί το brand σας αποκλειστικά με την τοπική κοινότητα και να χάσει πελάτες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο καλύτερος τρόπος καλωσορίσματος των πελατών στην ιστοσελίδα σας είναι να:

  • Χρησιμοποιείτε τη γλώσσα που όλοι καταλαβαίνουν
  • Επενδύστε σε αξιόπιστες μεταφραστικές υπηρεσίες
  • Δείξτε ευαισθησία στις πολιτισμικές διαφορές.
  • Σεβαστείτε τα σχόλια όλων των ανθρώπων.

6.Δεν είστε συνεπείς στην εταιρική ταυτότητα

Δυστυχώς από τα πολύ διαδεδομένα σφάλματα, και αφορά στις σημαντικές διαφορές ανά εφαρμογή. Για παράδειγμα, η πινακίδα είναι αδιανόητο να διαφέρει από τις κάρτες και τα επιστολόχαρτα. Όπως επίσης αδιανόητο είναι να αναγράφεται στο folder ένα σλόγκαν και στο εταιρικό έντυπο ένα άλλο. Ή με άλλη γραμματοσειρά. Ή με άλλο στυλ. Μια επιχείρηση πρέπει απαραιτήτως να χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα, το ίδιο λογότυπο, τα ίδια χρώματα και το ίδιο tagline, σε κάθε εσωτερική ή εξωτερική επικοινωνία. Τακτικές τύπου «κάποιος γραφίστας έκανε το logo, κάποιος άλλος το έντυπο και κάποιος τρίτος την καταχώρηση», καταργήστε τις το συντομότερο δυνατό. Καταστρέφουν την εικόνα σας.

7. Απουσία δημογραφικής στόχευσης

Θέλουμε να το αγοράζουν μαμάδες, μπαμπάδες, παππούδες, παιδιά, σκυλιά και βρέφη. Καλή ιδέα για την αύξηση των πωλήσεών σας. Φαινομενικά. Γιατί στην πραγματικότητα, ελάχιστα προϊόντα απευθύνονται στον οποιοδήποτε. Αποφασίστε το κοινό σας ή καλύτερα αναγνωρίστε το. Μπορεί να μοιάζει τρομακτικό και υπερβολικά επισφαλές, αλλά ένα εξειδικευμένο κοινό, σας επιτρέπει το χτίσιμο μιας αυθεντικής σύνδεσης με τους πελάτες σας.

8. Μικρή ή καθόλου αλληλεπίδραση με το κοινό.

Αν βασίζεστε αποκλειστικά στις δικές σας υποθέσεις σε σχέση με την αγορά στην οποία θέλετε να στοχεύσετε, θα αντιμετωπίσετε πιθανότατα αρκετές δυσκολίες στη μάχη να δημιουργήσετε το brand σας με επιτυχία μακροπρόθεσμα. Τα καλύτερα brands επιτυγχάνουν να απευθυνθούν άμεσα στις ανάγκες της αγοράς στην οποία στοχεύουν και δεν κάνουν οτιδήποτε περιττό. Αν λειτουργείτε πάντα με αποκλειστικό γνώμονα το ένστικτο, ουσιαστικά ρισκάρετε να ευαισθητοποιήσετε το κοινό σε σχέση με το brand σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να έχετε σαφείς ενδείξεις για το αποτέλεσμα.

Αν στο μυαλό σας είναι ακόμη μπερδεμένοι οι όροι brand και branding, μπορούμε να σε βοηθήσουμε να τα ξεχωρίσεις. Branding είναι όλες εκείνες οι ενέργειες που καθορίζουν την ταυτότητα μιας εταιρείας, που δημιουργούν εντυπώσεις και προσδοκίες πελατών και τη διαφοροποιούν από ό,τι άλλο υπάρχει. Το brand είναι το αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, η φήμη, οι καλοί χαρακτηρισμοί και η δυναμική που συνδέεται με το όνομα μιας εταιρείας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικτυακή παρουσία της δικής σας επιχείρησης, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα κιόλας!