Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι μικρές επιχειρήσεις εργάζονται σκληρά για να πετύχουν τους στόχους τους και οι ιδιοκτήτες τους είναι επιφορτισμένοι με αρκετές λειτουργίες μέσα στις επιχείρηση. Οι καθημερινές απαιτήσεις της επιχείρησης όμως για πωλήσεις, μισθοδοσίες, εξυπηρέτηση πελατών και τιμολόγησης υπηρεσιών και προϊόντων σπαταλούν αρκετό χρόνο και ενέργεια και δε τους αφήνουν περιθώριο για κάτι περισσότερο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η στρατηγική μάρκετινγκ να μπαίνει στο περιθώριο. Μια στρατηγική μάρκετινγκ που σίγουρα θα πρέπει να περιλαμβάνει την ιστοσελίδα της επιχείρησης, τις διαφημιστικές καμπάνιες, το email marketing, το SEO κτλ.

Σε αυτό το συνδυασμό λειτουργιών μάρκετινγκ, φυσικά βρίσκονται και τα Social Media, αλλά υπάρχει πιθανότητα να εκτελούνται τουλάχιστον κάποιες βασικές ενέργειες που δείχνουν ότι η επιχείρηση τουλάχιστον είναι αληθινή και λειτουργεί. Τα Social Media δεν πρέπει να αποτελούν βάρος για την επιχείρηση, αλλά θα πρέπει να γίνουν ένα εργαλείο προσέλκυσης κοινού και πελατών.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 7 συμβουλές για να σχεδιάσετε τη στρατηγική σας στα Social Media:

1.Προσδιορίστε τα προφίλ των πελατών σας.

Υπάρχουν πολλές πηγές που μιλούν για τη διαδικασία δημιουργίας του προφίλ των πελατών (Persona Development) και το πώς μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ελκυστικού περιεχομένου (Content Marketing). Εάν δεν έχετε καθορίσει τον βασικό στόχο σας για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε άμεσα.

Αν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, προτείνω να μεταβείτε στον λογαριασμό σας στο Google Analytics και να ενεργοποιήσετε την ενότητα ενδιαφέροντος (Interest Section), για να δείτε ποιες ομάδες ατόμων καταγράφονται.

Εάν δεν έχετε την ευχέρεια να αντλήσετε τέτοιου είδους δεδομένα από το Google Analytics, μπορείτε να ανατρέξετε στο εργαλείο σχεδιασμού εμφάνισης διαφημίσεων της Google | Google Ads και στα εργαλεία σχεδιασμού διαφημίσεων στο Facebook | Facebook Ads για να διερευνήσετε τις επιλογές για τα ενδιαφέροντα, τα δημογραφικά στοιχεία και τις συμπεριφορές, ώστε να δείτε με ποιο τρόπο οι κατηγορίες και οι στόχοι σας συνάδουν με τις επιθυμίες των πελατών σας.

Χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προφίλ πελατών, μπορείτε να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο. Συντονίζετε καλύτερα τις αποστολές μηνυμάτων και βελτιώνετε τη στόχευσή σας στα Social Media, μεταδίδοντας το κατάλληλο περιεχόμενό στο κοινό σας.

2. Αναγνωρίστε τις επιθυμίες των πελατών σας

Να ακούτε το κοινό περισσότερο από το να προωθείτε προϊόντα ή υπηρεσίες. Τα social media προσφέρουν μία εκπληκτική δυνατότητα επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με το κοινό. Η σχέση αυτή πρέπει να είναι αμφίδρομη και έτσι πρέπει να χρησιμοποιείται. Το ίδιο το κοινό είναι η καλύτερη πηγή έμπνευσης για το περιεχόμενο.

Στην πραγματικότητα είναι μια αποθήκη ιδεών και προτάσεων περιεχομένου, αρκεί απλά να κοιτάξουμε τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που ρωτάνε. Εάν λοιπόν έχετε κολλήσει στο τι να ανεβάσετε, ρίξτε μία ματιά στο κοινό σας και θα βρείτε σίγουρα πολλές ιδέες.

3.Δώστε σημασία στα δεδομένα σας.

Η παρακολούθηση και η μέτρηση είναι ζωτικής σημασίας στο digital marketing. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι σελίδες στην ιστοσελίδα σας παρακολουθούνται στο Google Analytics.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι όλο το περιεχόμενο που χρησιμοποιείτε στις διαφημιστικές σας εκστρατείες χρησιμοποιεί παραμέτρους παρακολούθησης (UTM Tracking), ώστε να μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σωστά στο Google Analytics.

Όσο περισσότερο παρακολουθείτε και αξιολογείτε τα δεδομένα σας, τόσο πιο σίγουροι θα είστε αν το περιεχόμενο ή τα χρήματα που σπαταλάτε αξίζουν το κόπο της επένδυσής σας.

4. Ξεκινήστε το Remarketing στα social media

Το Remarketing είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές τεχνικές που έχετε στη διάθεσή σας στο Social Media Marketing. Μπορείτε να προσεγγίσετε τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας μέσω μιας διαφήμισης στα social media. Ειδικότερα στο Facebook, η τεχνική του remarketing αποδίδει καλύτερα λόγω της απήχησης του μέσου στο κόσμο.

Κάνοντας remarketing σε υποψήφιους πελάτες διπλασιάζετε την πιθανότητα να κάνουν κλικ σε μία διαφήμιση και να προχωρήσουν σε αγορά. Και αυτό, διότι αν δεν προβούν σε αγορά την πρώτη φορά που θα συναντήσουν το προϊόν, οι πιθανότητες να το αγοράσουν διπλασιάζονται όταν το δουν για δεύτερη φορά να εμφανίζεται στην Αρχική σελίδα τους στο Facebook. Ακόμα κι αν τελικά οι χρήστες δεν αγοράσουν κάποιο προϊόν, εσείς εξακολουθείτε να έχετε κέρδος λόγω της παρουσίας σας στα social media και της πρόσθετης διαφήμισης.

5.Φροντίστε να έχετε καλαίσθητο στήσιμο περιεχομένου

Είναι γεγονός ότι τα social media έχουν αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίον το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες. Ταυτόχρονα όμως έχουν αλλάξει το πώς οι  χρήστες βλέπουν και αξιολογούν το διαδίκτυο. Ακριβώς αυτήν την οπτική θα πρέπει να υιοθετήσετε στην εμφάνιση των landing pages σας. Το να προσφέρετε στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας μία ευχάριστη οπτική εμπειρία είναι το ίδιο σημαντικό με το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στις διαφημίσεις σας.

Αν για παράδειγμα μία εντυπωσιακή διαφήμιση οδηγεί σε μία ξεπερασμένη και καθόλου ενδιαφέρουσα landing page, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αυτόματη εγκατάλειψη της σελίδας σας από τους χρήστες. Για να μην χάνετε τα leads σας, είναι καλό να δημιουργείτε ελκυστικές διαφημίσεις, που να ταιριάζουν όμως αισθητικά στην landing page που οδηγούν τόσο στην εμφάνιση όσο και στο μήνυμα.

Προσπαθήστε να κερδίσετε όσα περισσότερα μπορείτε από το περιεχόμενό σας. Πειραματιστείτε αρκετά με τη δημιουργία γραφικών, μάθετε να χρησιμοποιείτε τα δημογραφικά δεδομένα και τους άλλους τρόπους στόχευσης και πειραματιστείτε με αυτό. Έτσι θα γνωρίσετε ποιο είναι το πραγματικό κοινό σας και θα ανταποκριθείτε καλύτερα στις προσδοκίες του. Κοστίζει πολύ να ανεβάζετε διαρκώς νέο περιεχόμενο: κοστίζει σε χρόνο ή σε χρήμα. Ή και στα δύο. Φροντίστε λοιπόν να έχετε ποιοτικές αναρτήσεις, που θα σας επιστρέψουν μεγαλύτερη αξία, με λιγότερο χρόνο.

6.Μάθετε από τον ανταγωνισμό.

Σκεφτείτε λίγο τα brands εκείνα που ακολουθείτε εσείς στα Social Media: Τι το συγκεκριμένο έχουν; Τι το διαφορετικό έχουν; Τι είναι αυτό που σας κάνει να τα ακολουθείτε; Πιθανότατα υπάρχει κάτι συγκεκριμένο στο περιεχόμενο που αναρτούν, ή στον τρόπο που το αναρτούν. Μια υπόθεση για αυτό είναι ότι διακρίνονται για κάποια στοιχεία μοναδικότητας που περιέχουν, δίνοντας έτσι την εντύπωση πως δεν είναι απλά ρομπότ που ανεβάζουν κείμενο, δημιουργώντας μία καλή παρουσία στα Social Media. Δεν είναι λοιπόν μόνο το να δείχνουμε σε κάποιον την αξία του προϊόντος μας ή της υπηρεσίας μας, αλλά επίσης και το να τους κάνουμε να συνδεθούν με αυτό και με εμάς. Να μοιράζονται κοινές εμπειρίες μαζί μας.

7. Δημιουργήστε ένα ημερολόγιο περιεχομένου για τα social media

Η ανάρτηση εξαιρετικού περιεχομένου είναι φυσικά απαραίτητη. Όμως είναι εξίσου σημαντικό να έχετε ένα σχέδιο για το πότε θα μοιραστείτε το περιεχόμενο προκειμένου να έχετε το μέγιστο αντίκτυπο. Το ημερολόγιο περιεχομένου social media περιέχει τις ημερομηνίες και τις ώρες κατά τις οποίες θα δημοσιεύσετε διάφορους τύπους περιεχομένου σε κάθε κανάλι. Είναι το τέλειο μέρος για να προγραμματίσετε όλες τις δραστηριότητες σας στα social media – από εικόνες και κοινοποίηση συνδέσμων, μέχρι αναρτήσεις ιστολογίου και βίντεο.

Το ημερολόγιό σας διασφαλίζει ότι οι αναρτήσεις σας κατανέμονται κατάλληλα και δημοσιεύονται στις βέλτιστες ώρες. Θα πρέπει να περιλαμβάνει τόσο τις καθημερινές αναρτήσεις σας όσο και το περιεχόμενό για καμπάνιες που σχεδιάζετε στα social media.

Στη Mediatop Digital Agency πιστεύουμε στη δύναμη των Social Media και τα αξιοποιούμε στο μέγιστο βαθμό, ώστε να δημιουργήσουμε επιτυχημένες online διαφημιστικές καμπάνιες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παρουσία της δικής σας επιχείρησης στα Social Media, επικοινωνήστε μαζί μας!